Thursday 20 October 2011

Puding Custard Berkuah

Cara wat puding,1 cawan tepung kastard,5 cawan air,panaskan api medium,kemudian letak gula pasir setengah cawan,kacau,masuk susu pekat dlm 2 sudu, tambah 1 sudu teh tepung jagung (bancuh dlm air sejuk,tapis,kemudian campur,blh tambah jagung manis klu suke (mcm kat ABC tu),kacau perlahan,biler bhn dah bersatu,blh tuang dlm bekas (blh dpt 10 bekas)
kuah dia-setgh tin susu cair,2 cawan air,4 sudu gula (klu nak manis tambah)-panaskan api medium,biler dah sebati tambah 2 sudu mkn tepung kastard & 1 camca tepung jagung (2 tepung ni bancuh dgn air sejuk,tapis ke dlm campuran susu & gula td)-
coco shake-3 susu teh serbuk koko,1 camca gula,1 camca krimer-bancuh dgn air panas-kemudian tambah fresh milk 200ml-lps tu blh shake pakai shaker klu nak blender (mcm kat kedai tu-hanya tambah ais)

No comments:

Post a Comment