Teringin pulak nak makan cream brulee tapi nak buat yang asli rasernyer susah sikit sebab kat rumah tak der torch tapi buatlah juga sebab nak makan.
Bahan-Bahan
-1 cawan whipping cream
-1 cawan fresh milk
-4 biji kuning telur
-3 sudu makan gula
-sedikit serbuk vanilla
-1 sudu makan syrup rose
Cara-cara
-satukan fresh milk & whipping cream
-panaskan dengan api medium
-biler dah buih-buih kecik dikeliling periuk masukkan syrup rose
-kacau perlahan & biler pekat tutup api
-putar telur ,gula sehingga kembang masukkan serbuk vanilla
-putar telur hingga berbuih (penting mesti pukul sehingga ringgan serta berbuih kalau tak brulee tak jadi)
-campurkan adunan telur denagn fresh milk tadi & kacau perlahan
-masukkan ke dalam acu ramekin & bakar dengan suhu 150 selama 20 minit
No comments:
Post a Comment