Monday, 25 March 2013
Sirap Bandung Cincau
Sirap Bandung Cincau
Salam satu Malaysia kepada semua sahabat.Sudah terlalu lamanya saya tidak kemaskini blog.Terima kasih diatas tulus ingatan kawan-kawan yang sudi bertanya khabar.Saya agak sibuk dengan tempahan orang kahwin dari October 2012 sehingga sambutan tahun baru Cina.Bermula minggu ni saya berhenti mengambil tempahan kerana ingin memberi laluan kepada persiapan PRU 13.Insyallah saya cuba untuk mengemaskini resepi jika ada waktu terluang.
Cuaca amat panas waktu ni mungkin boleh mencuba resepi ini untuk menghilangkan sedikit haus tekak.Selamat Mencuba.
Sirap Bandung Cincau
Bahan-bahan :-
-200 ml susu segar
-60 ml susu krimer manis
-40 ml air sejuk (dari peti sejuk)
-1 sudu makan sirap
-50 garam cincau (yang dipotong halus)
Cara-cara:-
Campurkan kesemua bahan diatas (kecuali cincau)ke dalam pengisar dan kisar sebentar.Boleh juga menggunakan shaker atau bancuh seperti proses membuat air.Tuangkan ke dalam bekas dan letakkan cincau.Sedia dihidang & kalau nak masukkan ke dalam peti sejuk pun boleh.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment